T 06 4300 6669 | E info@gobb.nl

De 100ste aanmelding werd gedaan door een bewoner die op advies van de Gemeente contact heeft opgenomen met Buurtbemiddeling.

100 aanmeldingen sinds de start in september 2017

Is dit reden voor een feestje?

Nee, want achter dit cijfer gaat veel klein en groot leed schuil. Bewoners die zich niet veilig voelen, hun woongenot zijn kwijtgeraakt, overlast ervaren en er met de buren onderling niet meer uit komen.

Ja, want gelukkig kan men tegenwoordig ergens terecht, namelijk bij Buurtbemiddeling. Een voorziening ‘voor en door bewoners’, waarbij getrainde vrijwilligers bemiddelen bij ervaren overlast, ruzie of irritaties tussen buren of buurtgenoten.

De verwachting is zelfs dat Buurtbemiddeling de komende periode nog vaker om haar inzet gevraagd zal worden.

“Een warme zomer leidt meestal tot meer ruzies tussen buren. In deze periode lopen de meldingen van geluidsoverlast en klachten over barbecues, vuurkorven en dieren op. Bovendien verwachten de buurt bemiddelende organisaties dat door de coronamaatregelen veel mensen deze zomer nog steeds thuis werken én ook vakantie vieren. Ze adviseren buren om de spanningen snel in de kiem te smoren en op tijd aan de bel te trekken.” (bron: CCV – Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid)

100 keer is bewoners van Goeree-Overflakkee de kans geboden er met hun buren samen uit te komen met ondersteuning van de vrijwillige buurtbemiddelaars. Gelukkig is dat in veel situaties ook gelukt.

Dit alles dankzij de tomeloze inzet van onze bemiddelaars! Vanuit een streven om het wonen op ons mooie eiland nog prettiger te maken en mensen dichter bij elkaar te brengen.

LAATSTE NIEUWS

Wij zijn gesloten op de volgende dagen

Het kantoor Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee is gesloten op: Goede Vrijdag: vrijdag 29 maart Tweede paasdag: maandag 1 april Hemelvaartsdag: donderdag 9…

LEES MEER

Door Corona zijn we veel meer thuis en horen we ook meer van de buren…..

Het aantal meldingen over geluids- en burenoverlast is in de afgelopen maanden enorm toegenomen,   AD Rotterdams Dagblad d.d. 22-08-2020…

LEES MEER

Burenoverlast neemt toe in corona-tijd…

Brengen we het nog op om rekening met elkaar te houden? Hebben we nog begrip voor de buurman die het…

LEES MEER